Anslut er bostadsrättsförening till fibernätet

Med Kraftringens öppna stadsnät får er bostadsrättsförening en snabb och trygg fiberuppkoppling, med kapacitet och prestanda som räcker både för idag och för framtiden.

När bostadsrätter ansluts till fibernätet tecknar vi ett avtal med bostadsrättsföreningen. Om du sitter i styrelsen kan du skicka en intresseanmälan till oss så hör vi av oss med en offert. Om du bor i lägenhet och är intresserad av att skaffa fiber så prata med styrelsen i bostadsrättsföreningen. Det är föreningen som tecknar avtal med oss.

Så här går anslutningen till

Vi gräver och ansluter en fiberkabel från gatan och in i närmsta husvägg. Vi förser också fastigheten med en anslutningspunkt. Föreningen ansvarar för att det finns, eller byggs, områdesnät och internt fastighetsnät som fördelar anslutningen vidare till alla lägenheter.

Den tekniska utrustningen som består av en switch och fiberboxar (CPE) tillhandahålls av oss, men installationen görs av vår kommunikationsoperatör Zitius. Föreningen ansvarar för att den tekniska utrustningen ansluts till elnätet.

Vi erbjuder gärna kontaktuppgifter till företag som kan hjälpa er med områdesnätet och de interna fiberdragningarna. Den tekniska utrustningen placeras ut först när områdesnätet och det interna fastighetsnätet är på plats.

Vad kostar det?

Priset för en fiberanslutning beror på var fastigheten ligger. Vi tar gärna fram en offert. Bostadsrättsföreningen betalar en anslutningsavgift när vi kopplar in er fastighet. Därefter betalar varje bostadsrättsinnehavare en månadsavgift som varierar beroende på vilka tjänster man har valt i det öppna stadsnätet. 

Intresseanmälan

 

På den här sidan visar vi en inbäddad chatt. För att du ska få se chatten måste du godkänna att vi använder funktionella cookies på din dator. Klicka på knappen Cookie-inställningar för att justera inställningarna.
chat-bubble-icon