Anslut till gasnätet – så går det till

Vill du ansluta dig till gasnätet? Kraftringens gasnät finns i Lund, Södra Sandby, Dalby, Bjärred och Revinge (inklusive fastigheter som ligger på sträckan mellan byarna). Så här går anslutningen till i sex enkla steg.

1

Gör en intresseanmälan

Kanske bor du på en ort och gata där det redan finns gas. Då kan du enkelt koppla in dig på det befintliga nätet. Finns det inte gas kan det bli aktuellt att bygga ut nätet, men då krävs det att det finns ett tillräckligt stort intresse bland de boende i området.

Gör en intresseanmälan.

2

Offert och information

När vi fått din intresseanmälan gör vi en beräkning på vad det skulle kosta för dig att ansluta till gasnätet. Du får därefter en offert. Under tiden är det dags att välja leverantör av utrusning och installatör (rörläggare). Vanligtvis hjälper rörläggaren till med val av utrustning. På Energigas Sveriges webbplats finns en lista över auktoriserade installatörer.

3

Grävarbete och montering

När du godkänt vår offert är det dags att börja gräva! Innan vi sätter igång markerar vi noga var rören för el, bredband, vatten och avlopp går så att vi inte förstör något. Sen gräver vi upp i gatan utanför ditt hus där gasnätet är, hålet är cirka två kvadratmeter. Därifrån borrar vi in din anslutning under marken. Det betyder att vi inne på din tomt bara behöver gräva ett hål på cirka 1 kvadratmeter vid anslutning till huset.

4

Återställning

Efter att vi grävt klart återställer vi självklart gatan och hålet på din tomt.

5

Installation och besiktning

När din installatör kopplar in gasen till din anläggning övervakar vi processen och därefter gör vi en säkerhetsbesiktning.

6

Njut av gasen

Nu kan du börja använda gasen. Vi rekommenderar att du även tecknar ett serviceavtal så att din gaspanna håller sig i gott skick många år framöver. Och kom ihåg: Att ha en gasvarnare (även kallad kolmonoxidvarnare) i ditt hem borde så klart vara lika självklart som att ha en brandvarnare.

Klicka här för mer information om serviceavtal.

På den här sidan visar vi en inbäddad chatt. För att du ska få se chatten måste du godkänna att vi använder funktionella cookies på din dator. Klicka på knappen Cookie-inställningar för att justera inställningarna.
chat-bubble-icon