Gasbil som tjänstebil

Fordonsgas är inte bara bättre för miljön än bensin och diesel. Det är också ekonomiskt fördelaktigt med lägre bränslekostnader, cirka 15 % lägre jämfört med bensin.

För bilar registrerade efter 1 juli 2018 gäller Bonus-Malus reglerna. Dessa innebär att ett gasdrivet fordon blir en Bonus-bil där ägaren får en engångspremie på 10.000 kr och tjänstebilsföraren som har en gasbil slipper de nya hårdare fordonsskatten som drabbar fordon med hög CO-utsläpp. Du som har gasbil som tjänstebil får minst 40 % lägre förmånsvärde jämfört med en bensindriven tjänstebil. Läs gärna mer på Skatteverkets hemsida.

Här hittar du mer information om gasbil som tjänstebil

Det kommer nya bilmodeller med jämna mellanrum. På gasbilen.se kan du läsa mer om vilka märken och modeller som finns idag. På miljofordon.se hittar du aktuella priser. Är du intresserad av att skaffa gasbil som tjänstebil, prata med din arbetsgivare och din bilhandlare.

 

 

På den här sidan visar vi en inbäddad chatt. För att du ska få se chatten måste du godkänna att vi använder funktionella cookies på din dator. Klicka på knappen Cookie-inställningar för att justera inställningarna.
chat-bubble-icon