Fiberanslutning för dig i lägenhet

Du kan även skaffa fiber när du bor i lägenhet, men processen och beslutsvägarna varierar beroende på vilken typ av lägenhet du bor i.

Bor du i hyresrätt och vill skaffa fiber?

Beslutet om att skaffa fiber ligger hos hyresvärden. Vill du ha fiber i din lägenhet är det alltså till hyresvärden du ska framföra dina önskemål. Prata gärna med dina grannar också så att hyresvärden vet hur stort intresset är.

Så här går anslutningen till

Vi gräver och ansluter en fiberkabel från gatan och in i närmsta husvägg. Vi förser också fastigheten med en anslutningspunkt. Det är hyresvärden som ansvarar för att det finns, eller byggs, områdesnät och internt fastighetsnät som fördelar anslutningen vidare till alla lägenheter.

Den tekniska utrustningen som består av en switch och fiberboxar (CPE) tillhandahålls av oss. Själva installationen görs av vår kommunikationsoperatör Zitius. Hyresvärden ansvarar för att den tekniska utrustningen ansluts till elnätet.

Vi erbjuder gärna kontaktuppgifter till företag som kan hjälpa till med områdesnätet och de interna fiberdragningarna. Den tekniska utrustningen placeras ut först när områdesnätet och det interna fastighetsnätet är på plats.

På den här sidan visar vi en inbäddad chatt. För att du ska få se chatten måste du godkänna att vi använder funktionella cookies på din dator. Klicka på knappen Cookie-inställningar för att justera inställningarna.
chat-bubble-icon