Sälj er överskottsel - få en extra intäkt

Under delar av året kommer er anläggning att producera mer el än vad ni själv behöver. Genom att sälja denna överskottsel kan ni få en extra intäkt, något som gör er solcellsinvestering ännu mer lönsam.

Överskottselen går automatiskt in på elnätet och med ett inmatningsabonnemang kan ni få betalt för denna överskottsel. Dessutom har ni rätt till en skattereduktion med 60 öre per kWh för all överskottsproduktion upp till 30 000 kWh.

Med egenproducerad el minskar ni er elräkning. Ni få en extra intäkt genom att sälja överskottselen – och gör samtidigt en bra insats för miljön.

Så fungerar skattereduktionen

  • Gäller för anläggningar med en säkring på max 100 A.
  • Ersättning för överskottsel på upp till högst 30 000 kWh/kalenderår, dock högst det antal kWh ni tagit ut från elnätet.
  • Ersättning 60 öre per kWh, totalt högst 18 000 kr per kalenderår.
  • Ersättning betalas ut via deklarationen av staten.

Så här säljer ni er överskottsel

Steg 1: Skaffa ett inmatningsabonnemang

Anslut er produktion till elnätet genom att kontakta ert elnätsbolag och anmäl att ni producerar solel. Ni får då ett inmatningsabonnemang som bekräftar att er anläggning är godkänd och uppfyller alla regler och krav.

Steg 2: Skaffa ett elhandelsavtal

För att kunna sälja er överskottsel till oss behöver ni vara elhandelskund hos Kraftringen. Allt ni behöver göra är att fylla i formuläret nedan så hjälper vi er ta fram ett elhandelsavtal. När ni fått en bekräftelse på avtalet kan ni börja sälja er el.

Här hittar du avtalsvillkor för mikroproduktion av förnybar el.

Sälj er överskottsel

 

På den här sidan visar vi en inbäddad chatt. För att du ska få se chatten måste du godkänna att vi använder funktionella cookies på din dator. Klicka på knappen Cookie-inställningar för att justera inställningarna.
chat-bubble-icon