Rörligt elpris till företag

Det rörliga elpriset ändras varje månad och kan svänga en hel del från månad till månad. Med denna avtalsform, måste man vara beredd på att priserna kan bli högre då och då. Vanligtvis är rörligt elpris som lägst under vår och sommar för att sedan bli högre under höst och vinter då elanvändningen ökar.

Rörligt elpris är, precis som det låter, rörligt och följer utvecklingen på den nordiska elbörsen Nord Pool. Där sätts priserna timme för timme, dygnet runt, året runt. Det som är grunden för ditt rörliga elpris är medelpriset för varje kalendermånad. Detta innebär att priset inte fastställs förrän månaden är slut. Vi tillämpar så kallat volymvägt månadsmedelpris vilket innebär att vi tar hänsyn till när under månaden som elen används. På detta sätt speglar priset efterfrågan på el bättre.

Rörligt elpris passar till exempel den som har koll på vad som händer på elmarknaden och har utrymme i ekonomin för att ta lite risker med ett elpris som kan gå både upp och ned månad för månad. Hos oss kan ni välja tre olika varianter av rörligt elpris: Rörligt elpris med bytesrätt med bindningstid på 1 år eller 3 år eller löpande utan bindningstid. Med bytesrätt kan du när som helst under avtalsperioden välja att byta till avtalsformen fast pris hos oss. Se våra avtalsvillkor för elhandel här. 

Funderar ditt företag på att byta till timmätning med dygnsrapportering? Då har vi några tips på vad ni behöver tänka på innan ni byter.

  • Ett timmätt elavtal kräver att ni arbetar mer aktivt med er förbrukning och ändrar en del av era vanor i företaget för att ni faktiskt ska kunna se en lägre elkostnad.
  • När ni byter till timmätning med dygnsrapportering är det inga garantier att elkostnaden minskar. Det krävs att ni anpassar er användning utifrån elpriset under dygnet.
  • För alla anläggningar med säkring över 63 A blir det automatiskt timmätning med dygnsrapportering i enlighet med ellagen.
  • Om ni väljer att byta till timmätning kan vi inte garantera att ni kan gå tillbaka till schablonprofil med månadsrapportering. Om ni vill veta mer om detta rekommenderar vi att ni kontaktar er nätägare.
På den här sidan visar vi en inbäddad chatt. För att du ska få se chatten måste du godkänna att vi använder funktionella cookies på din dator. Klicka på knappen Cookie-inställningar för att justera inställningarna.
chat-bubble-icon