Byte till fjärravlästa gasmätare

På Kraftringen vill vi att det ska vara enkelt att vara kund hos oss. Därför byter vi under 2019 ut alla gasmätare som inte är fjärravlästa.

De nya, fjärravlästa, mätarna uppdaterar förbrukningen varje dygn och mätarställningen går direkt in i vårt insamlingssystem. Bytet innebär att vi kan redovisa din faktiska förbrukning varje månad. Dessutom slipper vi manuella avläsningar.

Tänk på att det kan dröja lite innan du får din faktiska förbrukning på fakturan. Under en övergångsperiod kan du fortfarande få fakturor med beräknad förbrukning även om du fått en ny gasmätare. Även på Mtt Kraftringen kan förbrukningen inledningsvis se lite konstig ut innan kommunikationen med den nya mätaren fungerar som den ska.

När görs mätarbytet?

Mätarbytena kommer att genomföras under hösten 2019 med start i augusti. För dig som bor på något av följande postnummer genomför vi mätarbyten i fasadskåp under vecka 40-41:

24736
24741
24792

Saknas ditt postnummer i listan fast vi inte bytt din mätare? Det kan bero på att mätaren antingen sitter inomhus eller att vi haft problem att komma åt den. I så fall kommer vi att kontakta dig för tidbokning. 

Under vecka 41 börjar vi byta gasmätare som sitter inomhus. Det kommer att pågå under oktober – november och när det är dags får du en lapp om tidbokning i din brevlåda.

Hur går det till?

Sitter din gasmätare inomhus hör vi av oss till dig och bokar en tid. Bytet tar oftast omkring en timme.

Sitter din gasmätare i ett fasadskåp utomhus behöver du inte vara hemma vid bytet. Då skickar vi bara ett mail, sms eller brev till dig om vilken period vi befinner oss i ditt område. Vi gör mätarbytena på vardagar mellan kl. 07:00 och 19:00. Vår personal har alltid tydligt uppmärkta bilar och arbetskläder för att du ska känna dig trygg med att det är vi som arbetar i ditt område. Förutom Kraftringens egen personal hjälper även vår underentreprenör Växjö Mätteknik till med mätarbytena. När bytet är genomfört lägger vi en lapp i din brevlåda som bekräftar bytet.

Bra att känna till kan vara att den nya gasmätaren går på batteri och släcker ner sig för att batteriet ska hålla så länge som möjligt. Om du vill se din mätarställning – tryck på den gröna knappen i mitten. Då vaknar mätaren och du ser mätarställningen.

Fler frågor och svar om mätarbytet hittar du här.

Hjälp oss att bli ännu bättre!

Vi arbetar för att hela tiden bli bättre och för att du ska få en positiv kundupplevelse. Efter mätarbytet kan du därför bli kontaktad av oss via sms eller e-post för några uppföljande frågor kring hur du upplevde bytet. Vi blir glada om du vill hjälpa oss genom att ta dig tid att svara. 

På den här sidan visar vi en inbäddad chatt. För att du ska få se chatten måste du godkänna att vi använder funktionella cookies på din dator. Klicka på knappen Cookie-inställningar för att justera inställningarna.
chat-bubble-icon