Värm poolen med klimatsmart fjärrvärme! Extra förmånligt sommarpris maj-september

Har du en pool hemma i trädgården, eller funderar du på att bygga en? Du vet väl att fjärrvärme är ett utmärkt sätt att värma upp vattnet i din pool. Det är både hållbart och ekonomiskt. Under sommarhalvåret när värmen inte behövs för att värma upp bostäder får du dessutom poolvärmen till ett extra förmånligt pris.

Om du redan har fjärrvärme från oss är det enkelt att även ansluta poolvärme. Det enda du behöver är en extra mätare och värmeväxlare.

Om ditt hus inte är anslutet till vårt fjärrvärmenät kanske du är nyfiken på möjligheten. Det finns många fördelar med fjärrvärme (förutom att göra vattnet i din pool varmt och behagligt). Vårt fjärrvärmenät finns på många platser i Skåne. Priset för poolvärmen är 350 kr/MWh.

Många fördelar med att välja fjärrvärme som poolvärme

 • Klimatsmart och hållbart
  Att använda fjärrvärme istället för el är ett hållbart val, och ännu mer så under sommarhalvåret när fjärrvärmen inte behövs för att värma upp bostäder.

 • Sommarpris och billigare än el
  Fjärrvärmen har ett stabilt pris som ligger betydligt lägre än aktuella elpriser. Poolvärme är dessutom ett separat avtal (från ditt ordinarie fjärrvärmeavtal) som innebär ett extra förmånligt pris mellan maj och september.

 • Tystgående
  Ljudet av en vanlig värmepump kan vara ganska högt. En fjärrvärmecentral är tystare och behagligare.

 • Enkel installation
  Om du redan har fjärrvärme i ditt hus är allt du behöver är en extra värmeväxlare och en extra mätare. Är du inte inkopplat på vårt nät kan du kontrollera möjligheten att ansluta här.

Därför har vi överskott av fjärrvärme på sommaren

Under sommarhalvåret behövs fjärrvärme bara för att värma upp varmvatten. Med den produktion vi fortfarande har igång skapas dock ett överskott på värme. Varför det, kan man undra?

Under årets varma månader reducerar vi produktionen så mycket vi kan. Men för att våra anläggningar ska må bra behövs en viss minsta produktionsnivå. Dessutom utvinns en stor del av sommarens värme ur restvärme från forskningsanläggningen MAX IV på Brunnshög i Lund. Ett spännande hållbarhetsprojekt som du kan läsa mer om här.

Fyll i intresseanmälan

Välj Poolvärme i översta fältet i formuläret nedan.

 

På den här sidan visar vi en inbäddad chatt. För att du ska få se chatten måste du godkänna att vi använder funktionella cookies på din dator. Klicka på knappen Cookie-inställningar för att justera inställningarna.
chat-bubble-icon