Byte av gasmätare

Under de närmsta två åren byter vi ut gasmätaren hos en del av våra kunder. Bytet görs för att mätaren ska fungera med vårt nya insamlingssystem.

Innehållsförteckning

Klicka på rubrikerna för att hoppa direkt till det område du vill veta mer om. 

Kommer jag få betala för mätarbytet?

Nej, kostnaden för mätarbytet står Kraftringen för.

Kan jag teckna serviceavtal på min gaspanna?

Som regel ja. Det beror på modell och ålder. För att Kraftringen ska kunna erbjuda ett serviceavtal måste vi kunna hitta reservdelar till din panna.

Hur tecknar jag serviceavtal?

Information om hur du tecknar serviceavtal hittar du här. Det går också bra att kontakta vår kundservice eller ringa 010-122 70 00.

Vad ingår i ett serviceavtal?

I våra serviceavtal ingår förebyggande servicebesök, hjälp vid fel samt rabatt på material och akutbesök. Mer information hittar du här. Det går också bra att kontakta vår kundservice eller ringa 010-122 70 00.

Hur ofta behöver jag service på pannan?

Det beror på pannans ålder. En äldre panna (äldre än ca. 7 år) bör servas varje år medan det för en nyare panna räcker med vartannat.

Hur mycket kostar en kWh/m3?

Det varierar med värmevärdet. Aktuella priser hittar du här eller på din faktura.

Kan jag få problem med pannan efter mätarbytet?

Under ett mätarbyte kan det hända att din gaspanna stannar på grund av gasbrist. Den kan du behöva startas om manuellt. När vi gjort mätarbyte hos dig lämnar vi en instruktion i brevlådan om hur du gör för att starta om. Självklart kan du också kontakta vår kundservice på 010-122 70 00 om du skulle få problem.

Vem pratar jag med om jag har en teknisk fråga?

Antingen kan våra tekniker svara på plats eller så kan du kontakta kundservice som lägger ett ärende. En av våra tekniker ringer sedan upp med svar.

Finns det risk för läckage, brand eller explosion?

Mätarbytena görs av utbildad personal och läcksökning görs alltid efter bytet för att säkerställa att inga läckor finns.

Det luktar gas här nu vid mätarbytet, varför?

Vid mätarbytet läcker den lilla mängd gas ut som fanns i den gamla mätaren. Det är så lite att det inte utgör någon risk och luktar bara en kort stund.

Jag har hört att gasen inte är miljövänlig, stämmer det?

Om du tecknar gashandelsavtal med Kraftringen får du som privatperson ett avtal med 100% biogas – en fossilfri och miljövänlig energikälla.

Varför har jag inte fått reda på när ni kommer?

Vi har informerat via antingen mail, sms eller brev. Du kanske bara har missat det. Kontrollera gärna att vi har rätt kontaktuppgifter till dig genom att gå in på Mitt Kraftringen.

Hur lång tid tar bytet?

Ett normalt mätarbyte tar vanligtvis mellan 30-60 minuter. För större anläggningar kan mätarbytet ta några timmar.

Måste jag såga ner min rosenbuske? Får jag ersättning om ni förstör mina växter i trädgården?

Gasmätaren måste alltid vara lättåtkomlig så vi kommer åt att byta den. Det är även av säkerhetsskäl så att du själv kommer åt att stänga av gasen vid behov. Om mätaren är lättåtkomlig skadas inga växter.

Läs mer under allmänna avtalsvillkor här.

MÅSTE ni byta mätaren?

Ja, vi byter insamlingssystem och måste därför byta mätaren.

Hur lång livslängd har gasmätaren?

Gasmätare behöver bytas vart 12:e år för att säkerställa mätnoggrannheten.

Hur vet jag att ni har bytt min mätare?

Om mätaren sitter tillgänglig för oss behöver du inte vara hemma när vi kommer. Då lägger vi en lapp i din brevlåda när vi har utfört bytet.

På den här sidan visar vi en inbäddad chatt. För att du ska få se chatten måste du godkänna att vi använder funktionella cookies på din dator. Klicka på knappen Cookie-inställningar för att justera inställningarna.
chat-bubble-icon