Dunken, Karsbo och Gölatorpet

Kraftringen arbetar just nu med att vädersäkra elnätet runt Slätafly för att ge våra kunder i området en säkrare elleverans. Projektet beräknas klart under hösten 2018 och ger då förbättrad leveranssäkerhet för 85 stycken kunder.

Arbetet innebär att vi ersätter cirka 14,6 kilometer oisolerad luftledning i högspänningsnätet (10kV) med cirka 15 kilometer nergrävd markkabel.

Dessutom kommer oisolerade luftledningar i lågspänningsnätet (400 / 230 V) att bytas ut mot antingen markkabel eller så kallad hängkabel som är en typ av isolerad kabel i stolpe. Detta gör elnätet mindre känsligt för väder och vind och minskar risken för strömavbrott.

Vi byter också ut äldre utrustning genom att ersätta 8 stycken befintliga transformatorstationer med 12 stycken nya, moderna markstationer som är anpassade för de nya förutsättningarna.

Här kan du se en karta över det berörda området

På den här sidan visar vi en inbäddad chatt. För att du ska få se chatten måste du godkänna att vi använder funktionella cookies på din dator. Klicka på knappen Cookie-inställningar för att justera inställningarna.
chat-bubble-icon