Förbered dig för stormen

SMHI har går ut med en orange varning för stormbyar i södra Sverige under lördag eftermiddag fram till lunchtid på söndag. Under lördagskvällen kan det bli stormstyrka i vindbyarna på uppemot 30 meter per sekund. Tyvärr kan det innebära att kunder kommer bli strömlösa och vissa av avbrotten kan endast åtgärdas när det är säkert för vår fältpersonal att ge sig ut. Med anledning av detta finns det ett par saker som du kan göra för att skydda dig:

- Stanna inomhus. Det finns risk att du kan skadas av exempelvis fallande träd eller grenar som hårda vindar bär med sig.

- Undvik bilen om du måste gå ut. Stormar kan orsaka störningar i trafiken och det finns risk för att exempelvis träd och lyktstolpar faller på vägen.

- Förbered dig på att elen kan försvinna.

- Ta in eller förankra trädgårdsmöbler, studsmattor och liknande.

- Bra att ha hemma:

- Stearin- och värmeljus, tändstickor, ficklampa och batterier.

- tappa upp vatten och ha gärna livsmedel som inte kräver tillagning hemma.

- Powerbank (bärbar laddare) till datorer, surfplattor och mobiltelefoner. Se till att den är laddad.

- Gasolkök med bränsle eller en annan alternativ värmekälla.

- Batteridriven radio eller vevradio, alternativt bilradion, för att få tillgång till viktig information via Sveriges Radio P4.

Källa krisinformation.se

På den här sidan visar vi en inbäddad chatt. För att du ska få se chatten måste du godkänna att vi använder funktionella cookies på din dator. Klicka på knappen Cookie-inställningar för att justera inställningarna.
chat-bubble-icon