Smart blomma producerar solel

Kraftringen satsar på lokal produktion av förnybar energi och är först i Sverige med att installera en så kallad Smartflower med integrerad elfordonsladdning.

Smartflower är ett allt-i-ett-system för att både producera solel och ladda elfordon. Den fäller ut sig som en blomma på morgonen, följer solen under dagen och fäller ihop sig igen på kvällen när solen gått ner. Årsproduktionen av solel med en Smartflower ger på våra breddgrader tillräckligt med energi för att ladda en elbil så att den kan köra ett halvt varv runt jorden.

Eftersom Smartflower följer solen hela dagen genererar den mycket el i förhållande till sin storlek. Med 18 m² solpaneler producerar Smartflower 3500-4000 kWh/år, vilket är cirka 40 procent mer än ett takmonterat system av motsvarande storlek. Smartflower är därför en yteffektiv produkt. Smartflower kan också användas utanför fastigheter där det inte är möjligt att montera en solcellsanläggning på taket, det kan röra sig om en K-märkt fastighet eller en fastighet där taket ligger i skugga stora delar av dagen.

- Smartflower knyter samman två aktuella utvecklingsområden inom energibranschen, solceller och el-mobilitet, och är ett spännande tillskott i vår portfölj av solcells- och el-mobilitetslösningar. Jag hoppas vår Smartflower på Råbyvägen i Lund kan inspirera andra att demonstrera sina ambitioner att bidra till en hållbar utveckling och hållbar, lokal energiproduktion, säger Kraftringens vd Sylvia Michel.

Kraftringen är också återförsäljare av produkten och kan erbjuda Smartflower till kunder som är intresserade av att producera solel med en installation som också fungerar som ett grönt "visitkort".

Kraftringen erbjuder helhetslösningar som gör det enkelt både för företag och för privatpersoner att bidra till hållbar energiproduktion med hjälp av solceller. Vi erbjuder också lösningar för att bygga den infrastuktur som krävs för att det skall fungera i vardagen att köra eldriven bil, lösningar anpassade för att ladda bilen hemma, på arbetsplatsen eller på stan.

Kraftringen satsar på lokal produktion av förnybar energi och är först i Sverige med att installera en så kallad Smartflower med integrerad elfordonsladdning. Smartflower är ett allt-i-ett-system för att både producera solel och ladda elfordon. Den fäller ut sig som en blomma på morgonen, följer solen under dagen och fäller ihop sig igen på kvällen när solen gått ner.
På den här sidan visar vi en inbäddad chatt. För att du ska få se chatten måste du godkänna att vi använder funktionella cookies på din dator. Klicka på knappen Cookie-inställningar för att justera inställningarna.
chat-bubble-icon