Kraftringen levererar solcellanläggning värd tio miljoner kronor till Lunds Kommuns Fastighets AB

Lunds Kommuns Fastighets AB investerar i en solcellanläggning till kvarteret Rådhusrätten i Lund. Kraftringen kommer att leverera solcellanläggningen, som ska vara i drift till sommaren. Affären är värd drygt tio miljoner kronor.

Kraftringen kommer att leverera ett nyckelfärdigt solcellsystem fördelat på 22 hustak. Solcellanläggningen är på cirka 5 500 kvadratmeter och med en installerad effekt på 788 kilowatt beräknas den producera 750 000 kilowattimmar el årligen.

Anläggningen kommer att anslutas till elnätet för att mata in eventuellt överskott. Därmed blir Lunds Kommuns Fastighets AB en mikroproducent eftersom man producerar elen främst för eget bruk.

Som producent av egen el från solceller kommer Lunds Kommuns Fastighets AB även lämna in ansökan till Energimyndigheten om elcertifikat, som är ett stöd till förnybar elproduktion.

- Anläggningen bidrar i hög grad till att vi uppnår både våra och kommunens miljömål att öka den förnybara elproduktionen och skapa förutsättningar för hållbara energisystem. Vår anläggning ökar produktionen av el från solceller i Lund med 50 procent, säger Lunds Kommuns Fastighets ABs vd Håkan Ekelund.

- Det är mycket engagerande att aktivt tillsammans med kunder och partners utveckla koncept för förnybar och närproducerad energi. Kraftringens satsning på solcellmarknaden är ett bidrag till hållbar regional utveckling. Jag är glad över att Kraftringen fått förtroendet att leverera ett så omfattande sollcellsystem till Lunds Kommuns Fastighets AB, säger Sylvia Michel, vd Kraftringen.

Kraftringens vision är att skapa energi för framtida generationer. Med klimatsmarta transportlösningar, trygga elleveranser, hög fiberaccess, satsning på förnybar och närproducerad energi, samt utvecklingen av hållbara städer skapar Kraftringen livskvalitet i regionen.

Lunds Kommuns Fastighets AB investerar i en solcellanläggning till kvarteret Rådhusrätten i Lund. Kraftringen kommer att leverera solcellanläggningen, som ska vara i drift till sommaren. Affären är värd drygt tio miljoner kronor.
På den här sidan visar vi en inbäddad chatt. För att du ska få se chatten måste du godkänna att vi använder funktionella cookies på din dator. Klicka på knappen Cookie-inställningar för att justera inställningarna.
chat-bubble-icon