Lägesrapport efter stormarna Gorm och Helga, lördag kväll

Efter lördagens reparationsarbeten av skadorna efter stormarna Gorm och Helga återstår ikväll 185 strömlösa kunder i våra nätområden i Hallabro (129 kunder), Nynäshamn (28 kunder) och Klippan/Ljungbyhed (28 kunder). Kraftringen kommer att har fortsatt höjd beredskap under söndagen för att hantera reparationerna efter stormarna och ta emot så många felanmälningar som möjligt.

Under lördagsdygnet har vindstyrkan varit hård i flera delar av landet men inga stormstyrkor har uppmätts. Hårda vindar väntas även under söndagsdygnet och därför behåller Kraftringen sin höjda beredskap med all möjlig tillgänglig personal på plats. Under måndagen väntas det blåsiga vädret dra bort över landet och vindarna blir måttliga till friska.

Under lördagen har flera områden fått tillbaka strömmen, men dessvärre har också nya avbrott tillkommit i Hallabro, Klippan/Ljungbyhed och Hörby (Ringsjöområdet). En del av dem har vi kunnat avhjälpa under dagen. När arbetet ute i fält avslutades för kvällen återstår totalt 185 strömlösa, varav 129 kunder i Hallabro, 28 st i Nynäshamn och 28 st i Klippan/Ljungbyhed. Glädjande nog har alla kunder i Ringsjöområdet återfått strömmen och inga nya högspänningsfel har upptäckts i Torsåsområdet. I båda dessa områden kommer lågspänningsfel att åtgärdas under söndagen. Vi fortsätter förstås också reparationsarbetet av högspänningsfelen i Hallabro, Nynäshamn och Klippan/Ljungbyhed och prognosen är att alla kända fel ska hinnas med under söndagen.

Kraftringens personal har under lördagen varit på plats på brandstationen i Hallabro mellan klockan 11 och 15. Där har man tagit emot ett tjugotal kunder som fått information om reparationsarbetet och avbrottersättningen samt haft möjlighet att värma sig, duscha, ladda mobiltelefonerna och ta med sig värmeljus eller en varm filt hem. Även under söndagen kommer värmestugan i Hallabro att vara öppen mellan 11 och 15.

Under lördagen har det stundtals varit svårt att komma fram till vår felanmälan. Vi kommer därför att ha extra personal på plats för att svara i telefon mellan klockan 11 och 20 under söndagen.

Kraftringen vill uppmana allmänheten att inte gå nära ledningar som ligger på eller nära marken. Felanmälan görs på telefon 020-55 66 00.

Vi fortsätter rapportera löpande på vår webbplats, både med rapporter från arbetets gång och med direktinformation på vår avbrottskarta.

Efter lördagens reparationsarbeten av skadorna efter stormarna Gorm och Helga återstår ikväll 185 strömlösa kunder i våra nätområden i Hallabro (129 kunder), Nynäshamn (28 kunder) och Klippan/Ljungbyhed (28 kunder). Kraftringen kommer att har fortsatt höjd beredskap under söndagen för att hantera reparationerna efter stormarna och ta emot så många felanmälningar som möjligt.
På den här sidan visar vi en inbäddad chatt. För att du ska få se chatten måste du godkänna att vi använder funktionella cookies på din dator. Klicka på knappen Cookie-inställningar för att justera inställningarna.
chat-bubble-icon