Nu startar Spänningssökarna!

I år är tävlingen större än någonsin med 1 200 anmälda niondeklassare från Lund, Eslöv, Hörby och Lomma. Vi ser fram emot många smarta och kreativa energilösningar inom energi och hållbarhet. 

Tävlingen går till på följande sätt:

8 – 29 september: Samtliga elever deltar i en workshop på Vattenhallen Science Center i Lund. Eleverna jobbar fram smarta energilösningar och dagen avslutas med att varje klass väljer ut det bidrag som de vill tävla med.

5 – 19 oktober: Alla idéer läggs upp på spanningssokarna.se där vem som helst kan gå in och rösta på sitt favoritbidrag. De tio bidrag som får flest röster går vidare i tävlingen.

22 oktober: Kraftrådet, en jury bestående av LTH-studenter, utvärderar de tio bidrag som fått flest röster och väljer ut årets sju finalister. Samtliga finalister får besök av två coacher som ger presentationstips för att förbereda eleverna inför den stora finalen.

22 november: Nu är det äntligen dags för årets mest spännande dag – finalen av Spänningssökarna 2015. Finalisterna presenterar sina smarta energilösningar och juryn har möjlighet att ställa några frågor. När samtliga bidrag har presenterats väljer juryn ut årets vinnare. Första priset är en åtråvärd klassresa till London med besök på Science Museum.

Du kan följa tävlingen på spanningssokarna.se eller på vår Facebook-sida

Spänningssökarna är en tävling för alla i årskurs 9 i Lund, Eslöv, Hörby och Lomma.  I år är tävlingen större än någonsin med 1 200 anmälda niondeklassare. Vi ser fram emot många smarta och kreativa energilösningar inom energi och hållbarhet.
På den här sidan visar vi en inbäddad chatt. För att du ska få se chatten måste du godkänna att vi använder funktionella cookies på din dator. Klicka på knappen Cookie-inställningar för att justera inställningarna.
chat-bubble-icon