Tävling om Solkartan 2.0 avslutad

De senaste veckorna har det pågått en tävling där vi bad våra kunder om hjälp för att kunna utveckla Solkartan och göra solceller till ett ännu enklare val. Tävlingen är nu avslutad och det har varit riktigt roligt och spännande att läsa igenom alla bidrag som kommit in. Vann gjorde tre bidrag som alla kom med skarpa förslag på hur Solkartan kan göras både enklare och roligare att använda.

Vinnande bidrag

Joakim Fors föreslog att kartan skulle presenteras i en 3D- miljö. Dessutom menade han att upplevelsen skulle förbättras om fönstret som Solkartan presenteras i gjordes större.

Britta Duve Hansen påpekade att designen av Solkartan borde göras responsiv för att fungera lika bra i mobilen och läsplattan som på datorn. Hon tycker också att kartan ska göras mer verklig och interaktiv. Därför föreslår hon en webblösning där man kan ladda upp en bild på sitt hus och sedan själv kan placera solceller på taket.

Den sista vinnaren Richard Bramley påpekade att den beräknade solelen som i dagsläget presenteras i kilowattimme per år inte säger så mycket för någon som inte är insatt i elbranschen. Istället föreslår han att kilowattimmar ska översättas till något som är enklare att ta till sig, som till exempel att den solenergi som kan utvinnas från ditt tak motsvarar ett helt års varmvattenförbrukning.

Vi säger grattis till vinnarna och ett stort tack för hjälpen. Era synpunkter och förslag blir viktiga när vi fortsätter att utveckla Solkartan. De tre bidragen vinner varsin solcellsladdare som efter några timmar i solen kan ladda mobiltelefoner och andra mindre apparater. 

​De senaste veckorna har det pågått en tävling där vi bad våra kunder om hjälp för att kunna utveckla Solkartan och göra solceller till ett ännu enklare val. Tävlingen är nu avslutad och det har varit riktigt roligt och spännande att läsa igenom alla bidrag som kommit in. Vann gjorde tre bidrag som alla kom med skarpa förslag på hur Solkartan kan göras både enklare och roligare att använda.
På den här sidan visar vi en inbäddad chatt. För att du ska få se chatten måste du godkänna att vi använder funktionella cookies på din dator. Klicka på knappen Cookie-inställningar för att justera inställningarna.
chat-bubble-icon