Vattenhallen Science Center

Att ta tillvara och dela på jordens resurser är viktigt för vår gemensamma framtid. Vi tror på dagens unga och vill därför låta dem vara med och skapa framtidens energilösningar.

Vi har stöttat Vattenhallen sedan 2009 då de öppnade. Sedan dess har cirka 200 000 personer besökt centret. Syftet med Vattenhallen är att öka intresset för naturvetenskap och teknik hos barn och ungdomar och visa hur roligt och intressant det är. I Vattenhallen får besökaren uppleva tekniska och naturvetenskapliga fenomen med en direkt koppling till forskning, samhälle och näringsliv. Upplevelserna kombineras med teoretisk kunskap som är anpassad från förskolenivå till gymnasienivå.

Besök Vattenhallens webbsida

Spänningssökarna - jakten på framtidens energilösningar

Spänningssökarna är en årligt återkommande tävling för elever i årskurs 9 i Lund, Eslöv, Hörby och Lomma. Syftet är att öka elevernas kunskaper kring energi och miljö, samtidigt som de får använda sin kreativitet till att ta fram innovativa lösningar på temat hållbar energi.

Klasserna får visualisera sina bidrag som sedan bedöms av allmänheten och därefter av Kraftrådet och en jury. Den segrande klassen vinner en tredagarsresa till Berlin.

Läs mer om Spänningssökarna

På den här sidan visar vi en inbäddad chatt. För att du ska få se chatten måste du godkänna att vi använder funktionella cookies på din dator. Klicka på knappen Cookie-inställningar för att justera inställningarna.
chat-bubble-icon