Solparken i Forsby

Anläggningen i Forsby söder om Klippan är Kraftringens första solpark och troligen Sveriges bääästa. Det säger vi skämtsamt för att familjen Hults får betar inom solparken under sommarhalvåret. Men också för att parken förärades Solenergipriset 2023!

Solparken i Forsby bidrar med förnybar el och ger bland annat boende i Klippan möjlighet att köpa lokalproducerad solel genom elavtalet El från trakten. Solparken hjälper också till att öka den biologiska mångfalden och att främja lokal samverkan.

Forsby_1.jpgFlygbild över solparken i Forsby, med Klippans tätort i bakgrunden.

Vinnare av solenergipriset 2023!

Vår innovativa solpark vann våren 2023 Solenergipriset i kategorin Årets markanläggning, något som gör att vi med ännu bättre samvete kan kalla anläggningen för Sveriges bääästa! I bilden nedan syns Per Hult, som äger marken (t.v.) och Adam Jomaa, solparksansvarig på Kraftringen (t.h.) när de nyligen tar emot Solenergipriset i Stockholm.

Strax innan sommaren 2023 utsågs Kraftringen också till Årets Samhällsbärare i kategorin Innovation för arbetet med solparken i Forsby. Bakom priset står arbetsgivarorganisationen Sobona. 

Solenergipriset-PRISTAGARE-mark.png

jomaa_perhult_vinst.jpg

På den här sidan visar vi en inbäddad chatt. För att du ska få se chatten måste du godkänna att vi använder funktionella cookies på din dator. Klicka på knappen Cookie-inställningar för att justera inställningarna.
chat-bubble-icon