Välj hur du får och betalar din faktura

Du vet väl att du kan få din faktura elektroniskt direkt i din dator eller mobil, oavsett var du befinner dig?

Att välja att få fakturan digitalt innebär en enklare och effektivare hantering av fakturor men även att du bidrar till Kraftringens arbete för att minska mängden pappersfakturor för miljöns skull. Vi hoppas att du, precis som vi, ser stora fördelar med att gå över till digital faktura.  

Du hittar alltid dina fakturor på Mitt Kraftringen 
Som kund till Kraftringen kan du oavsett vilket sätt du väljer att få din faktura på, alltid se din fakturaspecifikation genom att logga in på Mitt Kraftringen.

Faktureringsalternativ:

Pappersfaktura

Väljer du inget digitalt alternativ för din faktura eller betalning kommer du att få en pappersfaktura. OBS! Om du har ett konto hos Kivra kommer dina fakturor gå till Kivra per automatik, och inte som pappersfaktura. Kontakta Kivras kundtjänst för att avbryta fakturering via Kivra.

E-postfaktura 

Du kan få fakturan som PDF med e-post. Enklaste sättet att anmäla att du vill ha fakturan med e-post är på Mitt Kraftringen. Du kan också skicka ett meddelande till kundservice så hjälper vi dig. Ange ditt kundnummer eller personnummer och till vilken e-postadress du vill få dina fakturor. 

E-faktura

Med e-faktura, eller elektronisk faktura, får du fakturan direkt till din internetbank.

Du ser fakturan på din skärm. Alla uppgifter för att betala är redan ifyllda. Det enda du behöver göra är att godkänna/signera fakturan innan betalningen genomförs. (Självklart kan du till exempel ändra betalningsdag om du önskar det.)

Du får fakturan snabbare jämfört med posten.

I din internetbank kan du se historik över tidigare fakturor och snabbt få koll på din ekonomi.

Så skaffar du e-faktura i internetbanken:

 1. Logga in i din internetbank. Har du inte internetbank än? Kontakta din bank så får du hjälp att skaffa det.
 2. Lägg till mottagare för e-faktura. Exakt var och hur ser olika ut hos olika banker, ofta under ”Betalningar”. Ta hjälp av kundservice hos din bank om du inte hittar rätt.
 3. Ange våra Betalningsmottagare: Kraftringen Nät AB. Vårt bankgironummer: 5359-8793.
 4. Följ instruktionerna hos din bank och ange de uppgifter som efterfrågas.
 5. Signera med Du får din fakturaspecifikation via din internetbank och kommer direkt till din kundsida hos oss på Mitt Kraftringen.

Autogiro

Väljer du att betala din digitala faktura med autogiro blir det ännu smidigare. Autogiro innebär att din faktura betalas genom en automatisk överföring av fakturabeloppet på förfallodagen.

Du behöver inte lägga in några uppgifter eller godkänna fakturan i din internetbank, allt går av sig själv. Därmed försvinner också risken att du glömmer betala i tid.

Det enda du behöver ha koll på är att det konto varifrån pengar dras har täckning för fakturabeloppet.

Anmälan av autogiro gör du via din internetbank eller via Mitt Kraftringen, se instruktioner nedan.

Väljer du autogiro, så får du en fakturaspecifikation via Kivra, e-post eller direkt i Mitt Kraftringen.

Här hittar du vanliga frågor.

Så aktiverar du autogiro:

 1. Logga in på Mitt Kraftringen via en dator.
 2. Under rubriken ”min profil” trycker du på "Autogiro" och sedan "skapa nytt medgivande".
 3. Fyll i dina uppgifter för autogiro, sedan fixar vi resten.

Eller:

 1. Logga in på din internetbank.
 2. Sök upp Autogiro, finns oftast under ”Betalningar” eller liknande. Ta hjälp av kundservice hos din bank om du inte hittar rätt.
 3. Sök upp Kraftringen Nät AB som Vårt bankgironummer är 5359-8793.
 4. Följ instruktionerna hos din bank och ange de uppgifter som efterfrågas. Om banken ber dig fylla i ett betalarnummer är det ditt kundnummer hos Kraftringen. Om du ombes att även fylla i ditt personnummer (är olika beroende på vilken bank du har) och inte har ett svenskt personnummer är det ett identifieringsnummer du fått via din bank.
 5. Signera med BankID. 

Kivra

Kivra är en digital brevlåda där du kan ta emot och samla dina digitala fakturor och även betala dem. Kivra finns som app och som hemsida/webbplats.

Du väljer själv om du endast vill ta emot din digitala faktura på Kivra eller om du också vill betala fakturan genom Kivra.

I Kivra kan du även ta emot och samla brev från till exempel myndigheter och kvitton från köp i affärer på en och samma plats.

Så skaffar du Kivra

 1. Gå in på kivra.se och skapa ett konto. Du registrerar dig med BankID.
 2. Ladda ner appen Kivra via Google Play eller AppStore.
 3. När du har aktiverat ditt konto hos Kivra får du auto-matiskt din digitala faktura dit (om du inte redan har e-faktura).
På den här sidan visar vi en inbäddad chatt. För att du ska få se chatten måste du godkänna att vi använder funktionella cookies på din dator. Klicka på knappen Cookie-inställningar för att justera inställningarna.
chat-bubble-icon