Välj hur ni får och betalar er faktura – Företag

Att välja att få fakturan digitalt innebär en enklare och effektivare hantering av fakturor men även att ni bidrar till Kraftringens arbete för att minska mängden pappersfakturor för miljöns skull. Vi hoppas att ni, precis som vi, ser stora fördelar med att gå över till digital faktura.  

Väljer ni inget digitalt alternativ för er faktura eller betalning kommer ni att få en pappersfaktura. 

Ni hittar alltid era fakturor på Mitt Kraftringen 
Som kund till Kraftringen kan ni oavsett vilket sätt ni väljer att få er faktura på, alltid se er fakturaspecifikation genom att logga in på Mitt Kraftringen.

Faktureringsalternativ:

 
Digital faktura via EDI 
Vill ni ha EDI-faktura kontaktar ni er befintliga operatör eller skickar e-post till oss på fakt.adm@kraftringen.se så hjälper vi er. Kraftringen erbjuder i dagsläget både Svefaktura och Peppol-format. 
Tänk på att EDI-faktura inte kan kombineras med en samlingsfaktura. Har ni samlingsfaktura idag, men ser en fördel med EDI-faktura, kan ni meddela detta genom att kontakta vår kundservice. 

E-faktura
Vill ni få fakturan direkt till er internetbank anmäler ni det i er banks internetbank och godkänner Kraftringen Nät AB som betalningsmottagare. Har ni valt att få fakturan direkt till er internetbank behöver ni bara godkänna fakturan eftersom alla betaluppgifter är ifyllda. 

Kivra  
För att skaffa Kivra ansluter ni ert företag via deras hemsida. Har ni sedan tidigare Internetbanksfaktura måste ni avanmäla detta för att fakturan ska komma via Kivra. Tänk på att om ni har anslutit er till Kivra så skickas fakturorna dit om ni inte avböjer det i Kivras inställningar. 

E-postfaktura 
Ni kan få fakturan som PDF med e-post. Enklast anmäler ni att ni vill ha fakturan med e-post på Mitt Kraftringen. Ni kan också skicka ett meddelande till kundservice så hjälper vi er. Ange ert kundnummer eller organisationsnummer och till vilken e-postadress ni vill få er fakturor. 

Autogiro 
Autogiro är ett alternativ till digitala betallösningar som kan kombineras med att få fakturan till er e-post, via internetbanksfaktura eller till Kivra. Autogiro är ett enkelt och säkert betalsätt som innebär att fakturabeloppet dras från ert konto på fakturans förfallodag. Allt ni behöver göra är att se till att det finns pengar på kontot dagen före förfallodagen. Ni skaffar autogiro genom att anmäla via er banks internetbank. Om banken ber er fylla i ett betalanummer är det ert kundnummer hos Kraftringen. 

Bankgiro 
Om ni t.ex. har valt att få fakturan via e-post betalar ni troligen fakturan direkt till det bankgironummer som finns på inbetalningskortet.  

Tänk på att det är olika bankgironummer till Kraftringens olika bolag beroende på vad fakturan avser, och det är viktigt att rätt nummer används. Det är också viktigt att ni kontrollerar att det inte bara är en fakturaspecifikation ni fått. Har ni redan ett förvalt digitalt betalningssätt kan det innebära att fakturan blir dubbelbetald. 

Se er faktura på Mitt Kraftringen 
Som kund till Kraftringen kan ni oavsett vilket sätt ni väljer att få er faktura på, alltid se er fakturaspecifikation genom att logga in på Mitt Kraftringen. 

Egen kvittning, enbart för företag - Kreditfaktura 
Som företag kan man ha s.k. "Egen kvittning". För er som har det innebär det att om ni av någon anledning har fått en kredit (ett tillgodo) hos Kraftringen kommer vi i stället för att vi betalar tillbaka det beloppet tillämpa s.k. ”Egen kvittning” vilket enkelt förklarat innebär att ni själv drar av det beloppet ni har en kredit på vid betalningen av nästa faktura. Beloppet som ni har kredit på ser ni genom att logga in på företagets ”Mitt Kraftringen”. 
Har ni frågor om ”Egen kvittning” eller vill införa eller ta bort funktionen, kontaktar ni vår Kundservice. 

På den här sidan visar vi en inbäddad chatt. För att du ska få se chatten måste du godkänna att vi använder funktionella cookies på din dator. Klicka på knappen Cookie-inställningar för att justera inställningarna.
chat-bubble-icon