Lär känna Sara. Kommunikationschef på Kraftringen

Sara Hoff är en av de åtta från Kraftringen som nominerades till ”Årets Kraftkvinna 2021”. Ett pris som instiftats bland annat för att synliggöra kvinnor i energisektorn.

I den här intervjun berättar Sara om sitt arbete i energibranschen. Dessutom delar hon med sig av en förmåga som hjälpt henne extra mycket i karriären.

Hej Sara! Låt oss hoppa rakt in. Vilket är det roligaste projektet du jobbar med just nu?

Oj, det är svårt att välja. Jag och resten av kommunikationsteamet ansvarar tillsammans för Kraftringens interna och externa kommunikation, så det är många bollar i luften.

Den senaste tiden har vi haft många givande samtal med både politiker och representanter från näringslivet om energisystemet, framtida effektbehov i Skåne och hur Kraftringen som regionalt bolag kan bidra positivt i framtiden.

Dessutom brinner jag för ett innovativt projekt som handlar om att framställa bioolja.

Kan du berätta lite mer om biooljan?

Det är ett projekt som går ut på att utvinna bioolja i vår befintliga kraftvärmeproduktion. Det är på anläggningen i Örtoftaverket där vi, tillsammans med Lunds tekniska högskola och Karlstads universitet, utvärderade möjligheterna att utvinna bioolja. Det är en olja som kan ersätta fossila bränslen i såväl uppvärmningssyfte som drivmedel, kemikalier och plast.

Lyssna gärna på Kraftkällan podd om du är nyfiken och vill veta mer om biooljan. 

Vad är det bästa med att arbeta i energibranschen?

Energi i form av värme, kyla och el är produkter som alla i samhället behöver för en fungerande vardag. Det är något som känns lite extra motiverande och viktigt att vara en del av.

Vad är det bästa med att arbeta på Kraftringen?

Jag skulle säga positiva kollegor, mycket driv och nytänk och en stark hållbarhetskultur. Personligen drivs jag av att få vara med och skapa positiv verklig förändring – att vara en del av Kraftringens positiva hållbarhetsresa.

Jag är också mycket stolt över mina kollegor, jag tycker att olika erfarenheter och bakgrund är berikande att få ta del av och försöker alltid bidra om någon behöver min support.

Vilka personliga förmågor har hjälpt dig extra mycket i karriären?

Jag är nyfiken att lära och försöker alltid sätta mig in i hur det totala systemet hänger samman. För att lyckas i min roll försöker jag också strukturera så att jag kan ligga steget före. På så sätt finns det extra utrymme, en extra växel att trycka i, när det behövs. Jag tror mycket på att samarbete lönar sig och tar gärna en ”back-office” roll om någon behöver input.

Slutligen är jag tacksam för alla mina kompetenta kollegor, kursare och andra vänner som ger och gett mig värdefull kunskap och insikt - här på Kraftringen, via mina tidigare jobb inom skogs, lantbruks- och livsmedelssektorn till inspirerande företagsnätverk som Rotary. 

Beskriv dig själv med tre ord.

Analytisk, kreativ och omtänksam.

Vad vill du ha uppnått om ett år?

Jag vill ha skapat ökad kunskap internt och extern om hur energisystemet hänger samman. Jag vill ha visat på vilket sätt Kraftringen, som regionalt bolag, kan bidra till framtida energilösningar och jag vill synliggöra alla koncernens fantastiska vardagshjältar som säkerställer att det finns skånsk energi när alla önskar.

Vad gör du helst en ledig lördag om du får välja fritt?

Upplever en ny spännande plats med min familj, gärna njuta av god vällagad mat och skratta tillsammans med de jag bryr mig om.

//Tack Sara för att du delade med dig!

Lär känna de andra Kraftkvinnorna

Här är Saras kollegor som också blev nominerade. Du kan läsa mer om dem här!

På den här sidan visar vi en inbäddad chatt. För att du ska få se chatten måste du godkänna att vi använder funktionella cookies på din dator. Klicka på knappen Cookie-inställningar för att justera inställningarna.
chat-bubble-icon