Flygtermografering av fjärrvärmenätet natten till 27/3

Flygtermografering innebär att man fotograferar fjärrvärmenätet med en värmekamera från luften. Dessa inspektionsflygningar över våra fjärrvärmenät görs regelbundet för att få en bra överblick över fjärrvärmenätets status och för att upptäcka eventuella mindre läckor.

Flygningarna görs på 800 meters höjd för att få rätt upplösning på marken och täcker en cirka 300 meter bred korridor vid en överflygning. Därefter vänder man och tar nästa korridor tills man täckt hela nätet.

Då rådande väderförhållanden är avgörande för om flygtermografering kan genomföras, kan inspektioner av detta slag behöva ställas in eller få skjutas fram med kort varsel. En del av de flygningar som skulle genomförts förra veckan kommer på grund av detta att genomföras natten till 27 mars. Planet kommer att flyga över Eslöv, Lund, Lomma och Dalby.

På den här sidan visar vi en inbäddad chatt. För att du ska få se chatten måste du godkänna att vi använder funktionella cookies på din dator. Klicka på knappen Cookie-inställningar för att justera inställningarna.
chat-bubble-icon