Lägesrapport efter ovädret Babet

Under fredagen drog ovädret Babet in över södra Sverige med hård blåst och stormbyar. Kraftringen förstärkte därför beredskapen med extra resurser i områden med luftburna ledningar.

Ovädrets framfart har tyvärr inneburit att kunder blivit strömlösa. Framför allt har områdena Eslöv, Höör-Hörby, Torsås-Emmaboda och Ronneby-Karlskrona drabbats.
Driftspersonal arbetade i möjligaste mån under sena kvällen med att begränsa strömbortfallet genom omkopplingar. Med hänsyn till säkerheten för vår fältpersonal pausades arbetet under natten mot lördag, för att sedan återupptas på morgonen.

Enligt SMHIs prognos kommer vindarna att avta söderifrån under lördagen.

Det återstår mycket arbete innan det går att återställa till normal drift efter ett oväder. Röjningsarbetet kan vara svårt, tungt och farligt. Felavhjälpningen kan därför ta tid i vissa områden. Vi vill tacka alla kunder för visat tålamod med olägenheten att bli utan ström och samtidigt också vår driftpersonal och fältpersonal som arbetar intensivt för att lösa de fel som uppkommit.

Aktuell information hittar du alltid på vår avbrottskarta

På den här sidan visar vi en inbäddad chatt. För att du ska få se chatten måste du godkänna att vi använder funktionella cookies på din dator. Klicka på knappen Cookie-inställningar för att justera inställningarna.
chat-bubble-icon