Förbered dig för blåsigt väder fredag-lördag.

SMHI har gått ut med en varning för tilltagande ostliga-nordostliga vindar i södra Sverige. Det innebär mycket blåsigt väder i södra Sverige under fredagen den 20 oktober och lördagen den 21 oktober. Vinden väntas kulminera natten till lördag med risk för stormbyar på cirka 25 m/s över Götaland. Vindarna väntas avta lördag eftermiddag.

Hård blåst med stormbyar kan tyvärr innebära risk för att kunder blir strömlösa. Kraftringen har därför förstärkt beredskapen med extra resurser i områden med luftburna ledningar.

 • Om det skulle bli avbrott kan det ibland dröja innan de kan åtgärdas, då det alltid först måste vara säkert för vår fältpersonal att ge sig ut. Med anledning av detta finns det ett par saker som du själv kan göra för att skydda dig:
 • Stanna inomhus. Det finns risk att du kan skadas av exempelvis fallande träd eller grenar som hårda vindar bär med sig.
 • Undvik bilen om du måste gå ut. Stormar kan orsaka störningar i trafiken och det finns risk för att exempelvis träd och lyktstolpar faller på vägen.
 • Förbered dig på att elen kan försvinna.
 • Ta in eller förankra trädgårdsmöbler, studsmattor och liknande.

  Bra att ha hemma:
  - Stearin- och värmeljus, tändstickor, ficklampa och batterier.
  - Tappa upp vatten och ha gärna livsmedel som inte kräver tillagning hemma.
  - Powerbank (bärbar laddare) till datorer, surfplattor och mobiltelefoner. Se till att den är laddad.
  - Gasolkök med bränsle eller en annan alternativ värmekälla.
  - Batteridriven radio eller vevradio, alternativt bilradion, för att få tillgång till viktig information via Sveriges Radio P4.

  Källa krisinformation.se
På den här sidan visar vi en inbäddad chatt. För att du ska få se chatten måste du godkänna att vi använder funktionella cookies på din dator. Klicka på knappen Cookie-inställningar för att justera inställningarna.
chat-bubble-icon