SM i elnätsbygge!

Kan man verkligen tävla i elnätsbygge? Visst kan man det, särskilt som det i Lund i höst är premiär för den första upplagan av Lunds spelfestival!

Spelfestivalen, Lund 1922, har dels en historisk del, där verklighetens Lund på 1920-talet blandas med hemliga kulter, omänskliga mysterier och uråldriga skrifter. Lundaprofilerna och rollspelsvännerna Anders Jansson och Jonas Birgersson är två ansikten du kommer möta under några av festivalens många programpunkter.

festivalens andra halva arrangerar den klassiska Lundaföreningen DMF dessutom ett mer traditionellt konventsevenemang för dig med rollspel, brädspel och figurspel. Här kommer Kraftringen vara med och arrangera det första officiella svenska mästerskapet i brädspelet Power Grid!

Power Grid
För hundra år sedan hade el för hushållen bara producerats och levererats i stor skala under något årtionde och var hett eftertraktat för den som ville vara med i den nya tiden. Här kommer du och dina motspelare in i bilden. Som entreprenör och investerare ser du möjligheterna i elbranschen och nu det gäller att smida medan järnet är varmt!

För att kunna producera el behöver du kraftverk. Dessa bjuds hem vid de årliga auktionerna. Utvecklingen går snabbt, så det kraftverk du bjöd hem för ett par år sedan har sannolikt redan blivit omodernt och kostsamt att driva. Men det räcker inte med ett kraftverk för att producera el, det krävs ju också råvaror för att driva dem. Tillgång och efterfrågan styr råvarumarknaden med järnhand och när elen väl är producerad måste den dessutom levereras och för det behövs infrastruktur. Att bygga nätverk till nya städer är dyrt, men utan elledning ingen leverans och utan leverans ingen inkomst … Power Grid utmanar både ditt strategiska tänkande, din förmåga till snabba taktiska beslut och din känsla för att läsa av medspelarnas dolda agendor.

Mer information och anmälan
SM i Power Grid kommer att spelas med standardkartorna i Power Grid Recharged, den version av spelet som finns i butik nu. Har du redan en äldre version är skillnaderna inte stora men bra att studera i förväg. Läs mer om evenemanget och anmäl dig på den här webbsidan!

På den här sidan visar vi en inbäddad chatt. För att du ska få se chatten måste du godkänna att vi använder funktionella cookies på din dator. Klicka på knappen Cookie-inställningar för att justera inställningarna.
chat-bubble-icon