Grönt vatten efterlyses!

Fjärrvärme – det tycker vi på Kraftringen är ett strålande sätt att överföra värme till bostäder och andra lokaler. Tack vare den kan vi till exempel återvinna värme från industrianläggningar som annars hade behövts kylas bort rakt ut i luft eller vatten. Som med alla slags energiöverföringar finns det dock förluster på vägen. I fjärrvärmenät uppstår små läckage och vi jobbar hårt för att minimera sådana, både för att minska energiförluster och vattenanvändning.

Därför är vi tacksamma för din hjälp – nu har vi precis fyllt på en ny omgång Pyranin i vårt stora fjärrvärmesystem som täcker in Lund, Eslöv och Lomma. Pyranin är ett grönt, fluorescerande färgämne som är livsmedelsklassat och är ofarlig för såväl människor som djur och miljö. Ser du grönt vatten läcka på en gata eller i en värmeväxlare? Kontakta vår kundservice för åtgärd.

På den här sidan visar vi en inbäddad chatt. För att du ska få se chatten måste du godkänna att vi använder funktionella cookies på din dator. Klicka på knappen Cookie-inställningar för att justera inställningarna.
chat-bubble-icon