Uppkopplat styrsystem

– Enklare styrning av er fjärrkyla- & fjärrvärmecentral

Med ett nytt och uppkopplat styrsystem får du ökade möjligheter till fjärrstyrd driftövervakning och styrningen blir dessutom i många fall betydligt enklare att justera och anpassa till just er fastighet. Kraftringen erbjuder kompletta och uppkopplade styrsystem för fjärrkyla- och fjärrvärmecentraler.

Dagens styrsystem kan fås i en rad olika utföranden och komplexitet, och kan anpassas efter era behov och förutsättningar. Det som styrsystemen oftast har gemensamt är att de är uppkopplade mot internet vilket underlättar driftövervakningen. 

Bor du i en flerfamiljsfastighet med fjärrvärme eller fjärrkyla finns både enklare och mer avancerade styrsystem att tillgå. I större kommersiella fastigheter såsom kontorsfastigheter eller shoppingcentrum finns normalt många nivåer i styrsystemet och det är inte alltid som värme- eller kylcentralen är i kontakt med undersystem ute i byggnaden. Detta resulterar ofta i att centralen kör fram energi som stryps bort längre ut i systemet. Det gasas och bromsas med andra ord på samma gång vilket också kan resultera i att värme och kyla används samtidigt helt i onödan.

De enklare och billigare styrsystemen gör jobbet och håller god teknisk kvalitet men på bekostnad av att komforten inte alltid blir optimal eller att regleringen kör fram för mycket värme eller kyla när det inte behövs. Skillnaderna mellan ett enklare och ett mer avancerat styrsystemen ligger både i hårdvara och i mjukvara där de mer avancerade systemen har fler funktioner och parametrar som kan vara svåra att avgöra behovet för. Vår uppgift är att se till att ni får rätt utrustning till era behov.

Vi på Kraftringen arbetar dagligen med kundanläggningar och guidar er gärna för en optimal lösning som passar era behov både idag och framöver. Ett uppkopplat styrsystem kombineras ofta med serviceavtal, jour, driftavtal och/eller komfortavtal.

Vid beställning av ett nytt Uppkopplat Styrsystem från oss ingår:

  • Besiktning av din befintliga fjärrkyla-/fjärrvärmecentral före installation.
  • Teknisk design.
  • Installation av styrsystem med medförande styrventiler.
  • Genomgång av styrsystemet i samband med installation .
  • Framtidssäkrat och uppkopplat system.
På den här sidan visar vi en inbäddad chatt. För att du ska få se chatten måste du godkänna att vi använder funktionella cookies på din dator. Klicka på knappen Cookie-inställningar för att justera inställningarna.
chat-bubble-icon