Lågtempererad fjärrvärme

Har du en fastighet eller är du på väg att bygga i Lunds nya stadsdel Brunnshög? Då har du möjlighet att värma ditt hus med nästa generations fjärrvärme. Vi tar tillvara på värmen från processerna på MAX IV-laboratoriet, och via vårt nybyggda och lågtempererade fjärrvärmenät - världens största i sitt slag - kan du få förnybar och lokalproducerad värme till din fastighet! Nätet sträcker sig från södra Brunnshög och täcker hela området upp till spårvägsdepån i nordligaste delen av den kommande stadsdelen.

Vad betyder lågtempererad?

Lågtempererad fjärrvärme är just vad det låter som - helt vanlig fjärrvärme fast med lite lägre temperatur på vattnet som kommer in i ditt hus. Vi har valt temperaturerna i nätet med omsorg, så att byggnadernas energisystem kan utformas på samma sätt som vanligt. Men vi kan använda ny teknik i nätet, så att det blir enklare att bygga och att vi kan driva nätet mer effektivt.

Det är andra temperaturer i detta nät än i det vanliga fjärrvärmenätet. Men den är lika fri från fossila bränslen som vår vanliga fjärrvärme, och har samma höga leveranssäkerhet och andra fördelar som vanlig fjärrvärme.

Än så länge går det bara att få lågtempererad fjärrvärme i nordöstra Lund. Men vi siktar på att etablera denna teknik även i andra delar av Lund och på andra orter. Läs gärna mer om hur restvärmen från forskning ska värma bostäder och kontor på Brunnshög i Lund.

Lågtempererad fjärrvärme på Brunnshög. Kan det vara något för er?

Kontakta vår KAM Peter Bengtsson för frågor, information och anslutning till vårt lågtempererade fjärrvärmenät på Brunnshögsområdet i Lund.

Peter Bengtsson

Key Account Manager
010-122 74 03
Kontakta mig

På den här sidan visar vi en inbäddad chatt. För att du ska få se chatten måste du godkänna att vi använder funktionella cookies på din dator. Klicka på knappen Cookie-inställningar för att justera inställningarna.
chat-bubble-icon