Bli en klimatsmart ICA-butik med solceller och laddstationer!

Solceller på taket och laddstationer på parkeringen är ett smart sätt att minimera miljöpåverkan. Det är också ett viktigt steg mot målet att bli en klimatneutral verksamhet. Våra skräddarsydda lösningar hjälper er att klara de tuffa miljökrav som ställs på er som ICA-handlare.

Mats Olsson, handlare på ICA Nära Böda på Öland installerade solceller i juni 2019. Han räknar med att investeringen ska vara återbetald inom 7-8 år. Läs mer om Mats investering.

Solceller - ren energi & lägre driftkostnader

En solcellsanläggning har en livslängd upp emot 30 år och fortsätter att producera solel långt efter att den är avbetald. Att investera i solceller är därför långsiktigt sunt och ger er tillgång till ren energi till en förmånlig och förutsägbar kostnad under lång tid framöver.

Det statliga solcellsstödet täcker 20 % av investeringskostnaderna och inkluderar en skattereduktion på 60 öre per kWh. Stödet gäller kostnader för projektering, installation, material och arbete. Med sänkta elkostnader och intäkter från överskottsproduktionen innebär det en årlig avkastning på cirka 8 -10 % av anläggningskostnaden. Avkastningen är beräknad på den investeringsstödsnivå och skattereduktion som gäller maj 2020. 

Laddstationer - full tank till kunderna

Var tredje bil som säljs under 2020 kommer att vara laddbar - detta innebär att allt fler personer behöver parkeringsplatser med laddmöjlighet. Att investera i laddstationer är en medveten framtidsinvestering som synliggör företagets hållbarhetsvärderingar och sociala ansvarstagande. Erbjud dina kunder laddmöjlighet under tiden de handlar och bli den mest attraktiva butiken. Vi har olika betalningslösningar för dig och kunderna. Läs mer om hur du kan ta betalt av de kunder som vill ladda sin elbil. Dessutom kan du ansöka om investeringsstöd för laddstationerna och få upp till 15 000 kr i stöd för varje laddplats. Läs mer om investeringsstödet, som tidigare kallats Klimatklivet.

Ja tack! Jag vill gärna veta mer. 

 

På den här sidan visar vi en inbäddad chatt. För att du ska få se chatten måste du godkänna att vi använder funktionella cookies på din dator. Klicka på knappen Cookie-inställningar för att justera inställningarna.
chat-bubble-icon