Välj rätt kapacitet till företagets laddstationer

För att ditt företag ska få en väl anpassad lösning ser vi tillsammans över verksamhetens specifika förutsättningar för elbilsladdning.

Vi tittar på elanvändningen och effektbehovet för att säkerställa att du får en elbilsladdning med rätt kapacitet, utan onödiga kostnader. Med detta som utgångspunkt skräddarsyr vi sedan en lösning för er.

Hur snabb elbilsladdning behöver ni?

Vi utrustar laddarna för era behov, något förenklat finns det tre nivåer att välja på:

Vardagsladdning

Semisnabb laddning

Snabbladdning

Ger ca 2 mil per timme

Ger ca 12 mil per timme

Ger ca 25 mil per timme

En-fasladdning vid 16A, laddeffekt 3,7 kW

Tre-fasladdning vid 32A, laddeffekt 22 kW

Likströmsladdning (DC), laddeffekt 50 kW

För laddning under en arbetsdag eller under natten.

Tar ett par timmar för full laddning.

Extra snabb laddning. Full laddning på kort tid. 

Vilken effekt en bil kan laddas med varierar och det är inte alla bilar som går att snabbladda. Laddeffekten kan begränsas av den ström som bilen kan ta emot, vilket då ger färre mil per timme. Laddtiden varierar också beroende på batteriets storlek och hur urladdat det är.

Med vår elbilsladdning kan två bilar laddas vid samma laddare samtidigt. Laddaren levereras med ladduttag Typ 2 (standard inom EU) eller med fast spiralkabel med kontakt för antingen Typ 1 eller Typ 2. 

För att kunna erbjuda våra laddtjänster har laddarna utrustats med RFID-läsare, energimätare, modem för kommunikation och elektronik för styrning. Laddstationerna kan kopplas till vår övervakningscentral.

Kontakter för elbilsladdning

Det finns två olika kontakter för normalladdning av elbilar, Typ 1 och Typ 2. Amerikanska och asiatiska bilar har oftast Typ 1, medan Typ 2 är standard inom EU. Om laddaren har ett uttag måste kunden ha med sig en egen Typ 2-kontakt som i andra änden har den typ av kontakt som passar din bil.

Är du nyfiken på att veta mer om laddstationernas och fordonens kontakter? Läs mer via Emobility.

På den här sidan visar vi en inbäddad chatt. För att du ska få se chatten måste du godkänna att vi använder funktionella cookies på din dator. Klicka på knappen Cookie-inställningar för att justera inställningarna.
chat-bubble-icon