Gör det enkelt för besökarna. Skaffa laddare på parkeringen

Antalet elbilar och andra laddbara fordon har de senaste åren fördubblats för varje år och efterfrågan på att kunna ladda sin elbil ökar i samma takt. Att ge dina kunder och besökare möjlighet att ladda sina elbilar när de besöker din verksamhet kommer att öka din attraktionskraft.

Det är en medveten framtidsinvestering som på ett enkelt sätt synliggör företagets hållbarhetsvärderingar och sociala ansvarstagande.

Hur länge vill du att dina kunder ska ladda sin elbil?

Vi har elbilsladdare för alla behov. Beroende på vilken servicenivå du vill ge dina kunder och vilken kundomsättning du vill ha på dina parkeringsplatser och i din verksamhet kan du välja olika laddkapacitet. Något förenklat kan man säga att det finns tre nivåer att välja på.

Vardagsladdning

Semisnabb laddning

Snabbladdning

Ger ca 2 mil per timme

Ger ca 12 mil per timme

Ger ca 25 mil per timme

Enfasladdning vid 16A, laddeffekt 3,7 kW

Trefasladdning vid 32A, laddeffekt 22kW

Likströmsladdning (DC), laddeffekt 50 kW

Låt kunder som är på längre besök under dagen eller stannar över natten ladda sin elbil.

En service och konkurrensfördel hos verksamheter där kunderna stannar ett par timmar.

En service och konkurrensfördel hos verksamheter där kunderna stannar kortare stunder.

Vilken effekt en elbil kan laddas med bestäms av bilen och det är inte alla bilar som går att snabbladda.

Effekten styrs av:

  • Hur mycket ström bilen kan ta emot
  • Batteriets storlek
  • Hur urladdat batteriet är

Elbilar ger inga lokala utsläpp. De enda utsläpp som driften av elbilar ger är alltså de som kommer från produktionen av el och i Norden är dessa låga. Det finns också flera elbilstillverkare som jobbar med lösningar för att återanvända bilarnas batterier som energilager. Detta för att kunna få ett ännu högre resultatutnyttjande per producerad elbil.

Möjlighet att ta betalt av de kunder som vill ladda sin elbil

Med våra laddstationer och system kan du, med hjälp av till exempel en app i mobilen eller en p-automat, ta betalt av dem som vill ladda sin elbil hos er. Läs mer om betalning och våra andra smarta tjänster.

En snittbilist i Skåne kör cirka 1 250 mil om året. Snittförbrukning på en elbil är ca 1,75 kWh/mil och andelen som laddas hemma är cirka 80-90%. Detta innebär att det laddas runt 1 860 kWh hemma per år.

Som företag sätter ni själv ert pris för laddningen. Ett medelpris brukar börja runt 3 kr/kWh per laddning. Detta innebär en intäkt, per laddpunkt, till företaget på cirka 5 580 kr per uttag och år. 

På den här sidan visar vi en inbäddad chatt. För att du ska få se chatten måste du godkänna att vi använder funktionella cookies på din dator. Klicka på knappen Cookie-inställningar för att justera inställningarna.
chat-bubble-icon