Skaffa laddplatser till er BRF - så går det till

När tanken på laddplatser i er bostadsrättsförening väl dykt upp är det ett par saker som behöver göras. Här beskriver vi kortfattat vilka steg ni behöver gå igenom.

1. Undersök förutsättningarna för laddplatser

Undersök intresset för att installera laddplatser i er BRF. Ta reda på vem som äger marken där ni har era parkeringsplatser. Är det inte ni, så behöver ni komma överens med markägaren om vem som kommer att äga laddstolparna. Om frågan inte redan drivs av föreningens styrelse, så är det bra att involvera dem i processen. Prata med någon i styrelsen, eller välj den mer formella vägen och skriv en motion till årsstämman. Exempel på hur en sådan motion kan se ut finns här: Bostadsrättsförening och Samfällighetsförening.

2. Välj modell och plats för laddarna

Väljer föreningen att gå vidare handlar nästa steg om att se vilken typ av laddare som passar hos er och var laddarna ska placeras. Kraftringen erbjuder en laddanalys där vi kommer ut och tittar på föreningens förutsättningar. Beroende på vilken laddeffekt och hur många laddpunkter ni vill ha finns det olika modeller att välja på. Efter besöket tar vi fram en offert som är anpassad för just er. Vi erbjuder även flera tjänster som förenklar användandet av laddarna. Läs mer om våra smarta tjänster. 

3. Godkänn offerten och sök bidrag

Gå igenom offerten tillsammans i föreningen. Om ni har frågor är ni välkomna att höra av er. När ni är överens i föreningen återkom med ett godkännande till oss. I samband med godkännandet, så hjälper vi er med att ansöka om bidrag för installation, läs mer här.

4. Installation och driftsättning

Vi installerar och driftsätter laddarna, sen är det bara att börja ladda.

På den här sidan visar vi en inbäddad chatt. För att du ska få se chatten måste du godkänna att vi använder funktionella cookies på din dator. Klicka på knappen Cookie-inställningar för att justera inställningarna.
chat-bubble-icon